Thursday 5 April 2018

Да бъдем здрави, работейки: 10 топ съвета



Инес Субашка, персонален треньор и сертифициран диетолог ви съветва.

1. Без оправдания!

Хората, които се занимават с бизнес, знаят че когато човек търси възможности, ги намира. За да имат успех, трябва да излязат от рамките на оправданията защо не могат или нямат време.

2. Определете си точни дни и час, в който да се движите. Приемете го като почасова работа и не записвайте никакви други задачи в графика ви точно в този час.

3. Започнете от закуската – пригответе си нещо здравословно вкъщи, примерно: здравословна палачинка, овесени ядки с кисело мляко, ядки и плод; яйца с авокадо и зеленчуци.

.



4. Движението не е само тренировката - качвайте се по стълбите и на всеки два часа се изправяйте, за да извършете някакво движение - разтегнете се, направете няколко статични напада, клекнете и постойте 30-60 секунди.

5. Не пропускайте следобедната закуска.Тя ще ви даде енергия и ще ви помогне да не прегладнявате. Вземете си кутийка котидж сирене, плод и малко ядки; протеинов шейк, лъжица тахан и боровинки.

6. Не стойте до последно на компютъра – прекарайте последния час преди лягане, далече от екрана. Това ще ви помогне да заспите, да се чувствате отпочинали и има позитивен ефект върху хормоните, които се освобождават.

7. Не паркирайте пред вратата. Паркирайте на 10-15 минути от мястото, където трябва да отидете и извървете разстоянието пеша.

8. Използвайте обедната почивка, за да излезете на слънчева светлина, не стойте цял ден в офиса.

9. Когато се храните навън, не си поръчвайте засукани ястия, а храни, които са максимално близо до естествения им вид.

10. Тренирайте за цяло тяло, а не на мускулни групи – така ще предизвикате по-добър хормонален отговор в тялото и за малко време, ще имате по-голяма възвращаемост.

Очаквайте повече от Инес за здравословния начин на живот в следващия брой на Elysium.

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Open the Window