Saturday 24 March 2018

Да образоваш, докато продаваш

Aтанас Вълев пристига в САЩ преди повече от 20 години за участие в агро семинари. Преди 9 години регистрира марка кисело мляко „Тримона“. През 2016 г. „Тримона“ взима първо място в престижната американска класация на“Dairy Food” за нови млечни продукти, състезавайки се с над 200 други производители в страната. Достига и до финала на конкурса „Произведено в Америка“ на популярната водеща Марта Стюърт. Днес „Тримона“ може да се намери в над 700 магазина на територията на САЩ и тази бройка нараства. Атанас Вълев живее в Лонг Айлънд, има офис в Манхатън и продължава да работи почти 18 часа в денонощието.

Сложили сте в името на киселото мляко думата „българско“.

При тази огромна конкуренция можехме да му сложим някое модерно име, да правим като всички. Но млякото е българско, то е част от културата ни. Човек трябва да заложи на различното, макар че то по-трудно се налага на пазара. Въпросът е да успеем да го разкажем на света. „Тримона“ е посланик на тази част от културата ни, чрез него хората могат да научат повече - какво е България, къде се намира, че там се прави най-хубавото кисело мляко, че там именно е родината на закваската!

Кои бяха първите стъпки за “Тримона”?

Моята история не е по-различна от тази на хиляди други като мен, като на един производител на доматен сос в Италия примерно. Започва в кухнята, ресторанта, гаража... Дойдох в Америка с две бурканчета кисело мляко, от тях заквасихме други, за нас. В началото сам носех мляко до био магазини в Манхатън, пътувах часове. Беше денонощен труд.



Да научиш хората – това ли е тайната на добрия маркетинг?

Да образоваш, докато продаваш, е най-добрият начин за промоция. Създателят на продукта е емоционално ангажиран, енергията, която той ще предаде, не може никой друг да даде. Между 2013-а и 2015 година съм направил лично над 300 промоции по 4-5 часа всяка. Неспирно участвам в симпозиуми, конференции, форуми, срещам се с медицински лица и диетолози, специалисти в сферата на здравословното хранене, писатели. Да опознаваш нови хора, да получаваш нови знания, да докосваш – това е смисълът на бизнеса и на това лежи неговото успешно развитие. Сега предстои да започнем серия от уебинари, в които ще има отново много информация, факти, рецепти, съвети. Уверил съм се, че комуникацията с хората и поднасянето на полезна информация е най-правилният маркетингов подход.

Простичко казано – мрежата от контакти е в основата на развитието на бизнеса. А това защитава идеята за създаването на IBA. 

Безспорно! Напълно поддържам идеята за свързването на българското предприемачество по света. Вярвам, че Алиансът ще е направен на много професионална основа и това ще даде възможност всички в него да работим по-добре.

Как ще се развива „Тримона“? 

Първо трябва да навлезем обширно на тукашния пазар, защото – както се казва – сега само сме “надраскали” повърхността. С повече капитал, за да сме по-спокойни и по-свободни, ще можем да мислим за разширяване и навън. Вече имаме запитвания от Азия, Холандия, Франция, Англия... В момента произвеждаме около 40 000 литра на месец, мандрата е в северната част на щата Ню Йорк, животните се гледат на свобода, пасат чиста планинска трева.

Разговорът с Атанас Вълев ще продължи в следващия пролетен „зелен“ брой на Elysium. Тогава нашите читатели ще научат повече за здравословното хранене, предимствата на киселото мляко с естествена закваска и ценни съвети за млякото в живота на хората от бизнеса.



ПАЛАЧИНКИ С КИНОА „ТРИМОНА“

Съставки:

1 чаша "Тримона" българско кисело мляко

2 яйца

100 g киноа брашно

½ чаена лъжичка морска сол

1 щипка сода за хляб

1 бучка масло

Приготовлние:

Смесете киселото мляко, яйцата и солта в блендер и разбъркайте за 10 секунди. Добавете брашното и содата за хляб. Смесете отново за 10 секунди. Загрейте и леко намажете с маслото тигана (за предпочитане използвайте тиган с незалепващо тифлоново покритие). Изсипете от сместа достатъчно, за да покриете дъното на тигана. Оставете да се пече за около 20 секунди и обърнете.  Оставете от другата страна за още 20 секунди. Поставете палачинката в голяма чиния и незабавно разстелете малко масло върху нея, за да се разтопи върху горещата повърхност. Сложете в края на палачинката малко пресни плодове и мед, навийте я и сервирайте.

Съвет: Ако искате да използвате възможно най-прясно брашно от киноа, препоръчваме ви да настържете семена и да използвате тях.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=DxWERptDYXw

Снимки: Архив на "Тримона"

 
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Open the Window